Haber

Bakan Bozdağ: Sıfır tolerans uygulamasına devam edeceğiz

ANKARA (İGFA) –Ankara’da düzenlenen Temel Hak ve Özgürlüklerin Daha Aktif Korunması Paneli’nde konuşan Bakan Bozdağ, temel hak ve özgürlüklerin daha aktif kullanılması için birçok düzenlemenin hayata geçirildiğini ve çok sayıda kurum ve kurulun kurulduğunu kaydetti.

En değerli düzenlemelerden birinin Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapılması olduğunu belirten Bakan Bozdağ, bu konuda bakanlık olarak yeni çalışmalara başladıklarını belirterek, “Bakanlık olarak üzerinde çalıştığımız konular var. Bu sorunları vatandaşlarımızın lehine çözecek yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Şu anda Anayasa Mahkememize gelen bireysel başvuruları olan bazı dosyaların da Adalet Bakanlığı Tazmin Komisyonuna havale edilmesi için hazırlık yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda Meclisimizin gündemine getirilir.” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, “Türkiye, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alıyor ama maalesef İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi bugün bir kağıttan öteye gidemedi. Sadece yazılı belge olarak duruyor” dedi.

Yargı süreçlerinde yeterli görülmeyen iddianamelerin iadesi kurumunun aktif işlemesi konusunun temel hak ve özgürlükler açısından büyük önem taşıdığını belirten Bakan Bozdağ, hukukun yönteminin Anayasa’nın uygulanması olduğunu kaydetti. temel hak ve özgürlükler açısından bakanlık olarak yeni dönemde bu konuya ağırlık vereceklerini ifade etti.

BU ANAYASA BİZİ HAREKET ETMEZSE ANAYASAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ

“Yasalarımıza baktığımızda temel hak ve özgürlükleri korumaya yetecek kadar hüküm olduğunu görüyoruz.” Bakan Bozdağ, “Mesele sadece Anayasa veya kanunun uygun olması değil, Anayasa ve maddelerini uygulayanların da anayasa ve maddelerinin ruhunu benimsemeleri ve aynı anlayışla uygulamalarıdır. Anayasalar ve maddeler zamanın ruhuna göre değişir, o zaman biz büyük bir hata yaptık, o zaman anayasayı değiştiririz, devir değişti, burada belirtmek isterim ki Türkiye’de en çok insan hakları ihlalleri yaşanıyor. uygulamadan kaynaklıdır herkes söyleyecek öğrenin Yüksek Öğrenim Kurumlarında Kıyamet Kanununun ek maddesi kanunlara aykırı olmamak kaydıyla serbesttir.Açıkça yazılmış mı?Fakat çocuklar değil mi? Bu ülkenin milleti sırf kıyafetinden dolayı ayrımcılığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa maruz kaldı Seslerini yükseltenlerin gücü bu adaletsizliği durdurmaya yetmedi. Ona yapılan haksızlık bana yapılmışsa Türkiye’de bu haksızlığı onaylayan bir Anayasa Mahkemesi olabilir mi? Danıştay olur mu? Bir siyasetçi çıkıp bu adaletsizliğin doğru olduğunu söyleyebilir mi? Bir rektör bunu uygulayabilir mi? Ama siyasi görüşleri farklı olunca, bunlar bizim görüşümüze karşı olan kişilerse, bu haksızlığa uğrarlarsa, biz görmezsek, hak ettiklerini söylersek, o adaletsizlik dönüp bizi vurur. Bu nedenle kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkasına yapmayı doğru görmüyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu