Teknoloji

Twitter’ın Yeni Sürüm X’inden Nasıl Para Kazanılır?

Biliyorsunuz, Elon Musk Twitter’ı aldığından beri ortalık biraz karıştı. Her gün yeni bir özellik ile karşı karşıyayız. Mavi tik alıp para karşılığı satmak mı yoksa hesapları tek tek kapatmak mı? Uzun süredir diğer sosyal medyalar gibi net bir gelir sistemine sahip olmayan Twitter, şimdi de kullanıcılarına para kazanma imkanı sunuyor! Peki Twitter’dan nasıl para kazanılır? Twitter’dan para kazanmak için ne yapılmalı?

Elon Musk, Twitter’ı Jack Dorsey’den satın aldıktan sonra hem bizim hem de şirketin hayatında birçok değişiklik oldu.

Twitter kullanımında bile birçok değişiklik yaşandı. Öte yandan kullanıcıların artık para ile mavi tik satın alabilecekleri bir devreye girmiş bulunmaktayız. Musk, eline aldıktan sonra adeta çöken Twitter’ı kurtarmak için yepyeni yollar deniyor.

Biliyorsunuz Twitter’ın adı artık X oldu. Uçan kuşumuz bize veda etti.

Mark Zuckerberg’in Threads’i kullanıma açtıktan sonra yeni saldırılar yapması gerektiğini fark eden Musk, Twitter’da içerik üreticilerine yönelik reklam geliri paylaşım programını resmi olarak başlattı. Bu sayede kullanıcılar artık Twitter’dan da para kazanabiliyor.

Hatta son zamanlarda şirket bazı içerik oluşturuculara ödeme bile yaptı!

Bunun üzerine kullanıcılara ‘Twitter’dan nasıl para kazanılır?’ sorularına yanıt aramaya başladı. Gelir modelinin nasıl kazanılacağını keşfetmeye başlayanlar için anlatacağımız şey budur.

Peki Twitter’dan nasıl para kazanılır?

Öncelikle ayarlardan ‘Reklam geliri paylaşımı’ seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor. Normalde bunun için hesabınızın Twitter’ın uygunluk gereksinimlerini karşılaması gerekir.

Uygulama Ayarları – Para Kazanma – Reklam Geliri Paylaşımı sekmesinden bu ayarı açabilirsiniz.

Twitter’dan kimler para kazanabilir?

Öncelikle Reklam Geliri Paylaşımı şartları aşağıdaki gibidir:

  • Twitter Blue veya Onaylanmış Kuruluşlara Abone Olun

  • Gönderileriniz son 3 ayda en az 15 milyon kez görüntülendi

  • 500 takipçiye sahip olmak.

Twitter gelir modeli Türkiye’de kullanılıyor mu?

Twitter’dan para kazanmak için bir Stripe hesabına sahip olmak gerekmektedir. Ancak Stripe kullanımı Türkiye’de henüz yasal değil. Bu nedenle Türkiye’deki kullanıcılar, şirketin dolara yatırım yaptığı gelir modelinden yararlanamıyor.

Gelirinizi çekebilmek için en az 50$ kazanmış olmanız gerekir.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

havsahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu