Haber

İstanbul Beylikdüzü depreme hazırlanıyor

İSTANBUL (İGFA) – Afetlere karşı çalışmalarını afet öncesi, sırası ve sonrası olarak planlayan Belediye, müdahale planının temel ilkelerini belirlemek ve afetin önlenmesini sağlamak amacıyla “Beylikdüzü Belediyesi Afet ve Acil Durum Müdahale Planları” hazırladı. en az kayıpla atlatılır. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Afetlerin ne zaman olduğunu bilemeyiz ama afetler olduğunda hazır olmayı planlayabiliriz.”

Beylikdüzü Belediyesi’nin olası afetlere karşı ilçeyi daha dayanıklı bir kent haline getirmek için aldığı tedbir ve hazırlıklar aralıksız devam ediyor. Afetlere karşı çalışmalarını afet öncesi, sırası ve sonrası olarak planlayan Belediye, müdahale planının temel ilkelerini belirlemek ve afetin en az maliyetle önlenmesini sağlamak amacıyla “Beylikdüzü Belediyesi Afet ve Acil Durum Müdahale Planları” hazırladı. kayıp. Değişen risk koşullarına karşı planların güncellenmesi ve geliştirilmesi alanında uzman çok sayıda akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile işbirliği içinde devam etmektedir.

Plan kapsamında afet öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında Beylikdüzü Belediyesi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kurulmuştur. Her türlü afet çalışmalarının ilgili diğer kurumlarla koordineli olarak yürütüldüğü bu tesiste aynı zamanda tüm afete hazırlık eğitimleri de veriliyor. Afet yardım çalışmaları kapsamında kullanılmak üzere kurulan Beylikdüzü Afetle Mücadele Uyum ve Lojistik Merkezi, tüm lojistik ve gereksinimlerin uyumlaştırılacağı, gıda depolama alanlarının bulunduğu ve afet sonrası yardım dağıtımının yapılacağı tesisleri içeriyor. Bu merkezde yer alan Beylikdüzü Mutfağı ise olası bir afet durumunda günlük 30 bin kişilik kapasite ile hizmet verecek. Pazar İstanbul Afet Sonrası Kapalı Barınak ve Lojistik Destek Merkezi afet anında ve sonrasında kullanılmak üzere hizmete açıldı. 22 bin 995 m² inşaat alanına sahip 3 kattan oluşan alan; Olası afetlerde il içinden ve dışından gelen lojistik malzemelerin depolanıp dağıtılacağı, barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçların karşılanacağı bir tesis olarak tasarlandı.

NEFES ARAMA KURTARMA EKİBİ

Çalışmalar kapsamında Beylikdüzü Afet Toplanma Alanları belirlenmiş ve bu alanlarda görev yapacak çalışanlar görevlendirilmiştir. Ayrıca afet durumunda ihtiyaç duyulması halinde acil durumlarda arama kurtarma faaliyetleri yürütmek üzere Nefes Arama Kurtarma Grubu kurulmuştur. Ekipler, Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremler, İzmir depremi, Muğla’daki orman yangınları ve Kastamonu’daki sel felaketlerinde görev alarak kurtarma çalışmalarına destek oldu. Olası bir afet anında ihtiyaç duyulacak malzemelerin bulunduğu afet konteynerlerindeki malzemeler tamamlandı. Ekipmanların periyodik bakımları ve muayeneleri de düzenli aralıklarla yapılmaktadır.

İş yerleri denetleniyor

İl Risk Azaltma Planı (IRAP) doğrultusunda belirlenen hedef ve aksiyonlar kapsamında gerekli risk azaltım çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda İBB’nin 2020 yılında hazırladığı “Beylikdüzü Risk Raporu” çalışmasında ortaya çıkan veriler doğrultusunda ilçedeki işyerleri mahalle ve faaliyet türüne göre sıralandı. İş yerlerinin taşıyıcı sisteme, açık pazar yerlerinin cephelerine ve su baskını olan bölgelerdeki pompa-motopomplara zarar verip vermediği incelemeleri devam ederken. kontroller de yapılır.

Kentsel dönüşüm devam ediyor

Afet yönetiminin kalbi sayılan risk azaltma çalışmaları kapsamında, Beylikdüzü’ndeki riskli yapıların dönüştürülmesi ve vatandaşların inançlı konutlarda barınması için kentsel dönüşüm çalışmalarına öncelik veriliyor. İlçede yürütülen tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının temelini oluşturan Beylikdüzü Belediyesi, KİPTAŞ ile de iş birliği yaparak yıllardır analiz edilmeyi bekleyen riskli konutların bulunduğu Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde kentsel dönüşüm sürecini başlattı. .

“Daha dayanıklı bir Beylikdüzü inşa etmeye çalışıyoruz”

Göreve geldiği ilk günden itibaren başta deprem olmak üzere diğer olası afetlere hazırlık yaptıklarını söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Afetlerin ne zaman olduğunu bilemeyiz ama ne zaman hazır olacağımızı planlayabiliriz. felaketler meydana gelir. Kaymakamlığımızın iş birliği ile daha dirençli bir Beylikdüzü’nü nasıl inşa edebiliriz üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 10 bin nüfuslu her noktaya müdahale konteynerleri yerleştireceğiz. Devletin saygın kurumlarıyla iş birliği içinde bu süreci devam ettirmeye çalışacağız. Hazırlık yapıyoruz, Beylikdüzü’nde güzel bir sistem kurmaya çalışıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu